akcije niške AIK banke – potrošeno tek oko milion dinara, dok je tačno pre godinu dana tim hartijama od vrednosti ostvaren promet od 28 miliona dinara. Slična situacija bila je i sa akcijama firmi na Prajm A listingu, na čiju je kupovinu potrošeno pet miliona dinara. Negativna očekivanja potvrđena su i putem glasanja, preko pokazatelja BELEXSENTIMENT koji za septembar beleži negativan rezultat od 85 odsto, a negativan rezultat ragistrovan je i kod ostalih berzanskih pokazatelja.

akcije niške AIK banke – potrošeno tek oko milion dinara, dok je tačno pre godinu dana tim hartijama od vrednosti ostvaren promet od 28 miliona dinara. Slična situacija bila je i sa akcijama firmi na Prajm A listingu, na čiju je kupovinu potrošeno pet miliona dinara. Negativna očekivanja potvrđena su i putem glasanja, preko pokazatelja BELEXSENTIMENT koji za septembar beleži negativan rezultat od 85 odsto, a negativan rezultat ragistrovan je i kod ostalih berzanskih pokazatelja. Tako su BELEXLINE i BELEX15 izgubili na vrednosti 0,3, odnosno 0,36 odsto, dok je indeks SRX pao za 0,16 odsto.
Inače, juče se najviše trgovalo hartijama od vrednosti preduzeća „Toza Markovića“ iz Kikinde, na koje je, bez promene u ceni, potrošeno 9,9 miliona dinara. Za akcije Metals banke izdvojeno je 2,7 miliona dinara, dok je na hartije od vrednosti aleksandrovačke Vino župe potrošeno 1,5 miliona dinara. Na listi traženijih, doduše sa skromnim prometom, našle su se i hartije od vrednosti Agrobanke (1,4 miliona dinara), kao i akcije Sojaproteina (1,2 miliona dinara). Značajniji obim trgovanja beleže obveznice stare devizne štednje (158.966 evra) i to serija koje dospevaju na naplatu 2014. (67.828 evra), 2010. (28.434 evra) i 2015. godine (25.005 evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari