LSV: Ministri da saopšte punu istinu o " Tenisu" 1

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas ministra poljoprivrede, zaštite životne sredine Branislava Nedimovića i ministra privrede Gorana Kneževića da saopšte punu istinu o uslovima pod kojima dolazi nemačka kompanija „Tenis“.

Pozivamo Pokrajinsku vladu i njene resorne sekretarijate da od svojih koalicionih i partijskih kolega u Vladi Srbije zahtevaju jasne odgovore na niz otvorenih pitanja u vezi sa radom nemačke kompanije „Tenis“ u Vojvodini i na taj način stanu u zaštitu vojvođanskih proizvođača svinjskog mesa, ali i u zaštitu životne sredine i uopšte interesa Vojvodine, navodi LSV.

Liga traži informacije kolika je tačno vrednost „Tenisove“ investicije, 300 miliona evra kao što je najavljivano, ili 100 miliona kao što saznaju pojedini mediji.

Da li je tačno da je „Tenis“, kojem je pre četiri meseca omogućen zakup 2.544 hektara zemlje na području Kikinde, a pre deset dana, pod istim uslovima preko 2.400 na području Grada Zrenjanina, čitav posao odložio za dve godine i zašto, pitala je LSV.

Nedopustivo je da se, dok se sa jedne strane gradi „Beograd na vodi“, sa druge strane pod velom tajne i krajnje netransparentno poklanja zemlja po Banatu i priprema teren za to da se domaća proizvodnja uništi, a Vojvodina pretvori u svinjac u kojem će proizvođači biti slabo plaćeni
nadničari i čistači, smatra LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari