LSV: Zakon o finansiranju Vojvodine 1

To što premijer Pokrajinske vlade smatra epohalnim predlog da se izgradi sala za fizičko u jednoj gimnaziji spada u njegov svakodnevni posao, koji su i pre njegovog mandata realizovali nadležni sekretarijati, saopštila je Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Ona je istakla da je važno sistemsko zakonsko rešenje za finansiranje Vojvodine.

Zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine, posle pet godina većine u republičkoj vlasti, vladajuća stranka nevoljno je najavila na zajedničkom sastanku republičke i pokrajinske vlade oktobra prošle godine, piše u saopštenju.

O tome da li uopšte postoji i šta radi radna grupa za ovaj zakon ni posle godinu dana javnost nema informacije, navodi LSV.

Teza pokrajinskog premijera da Zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine, propisan Ustavom, ne zavisi od njega i vojvođanske vlade, nego od većine u Skupštini Srbije, u najmanju je ruku cinična, jer je na svim nivoima vlasti partija u čijem je užem rukovodstvu, smatraju u LSV.

Ovaj zakon na usvajanje čeka već devet godina, a LSV postavlja pitanje: Koja većina je potrebna da se Zakon o finansiranju Vojvodine usvoji i čemu izjave o njegovom usvajanju ako nema iskrene namere? 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari