U pogonu sirćetane nekadašnje Hemijske industrije Lužnica u Babušnici obnovljena je proizvodnja lužničkog sirćeta u novoj ambalaži, ali po recepturi starih majstora. Propalu fabriku je, početkom godine, kupio vlasnik firme Master stil profajles iz Plovdiva Dimitar Bičev koji je u Srbiji registrovao firmu Master.

U pogonu sirćetane nekadašnje Hemijske industrije Lužnica u Babušnici obnovljena je proizvodnja lužničkog sirćeta u novoj ambalaži, ali po recepturi starih majstora. Propalu fabriku je, početkom godine, kupio vlasnik firme Master stil profajles iz Plovdiva Dimitar Bičev koji je u Srbiji registrovao firmu Master. Bičev je obnovio proizvodnju sirćeta a namerava da pokrene i ostale pogone ove fabrike u Babušnici.
– Za četiri meseca uspeli smo da pokrenemo pogon Sirćetane i na tržištu se već može naći sirće. Uveliko radimo i na pokretanju pogona za ambalažu i pleksiklasa. To su osnovni proizvodi ove industrije i mi ćemo ih uskoro pokrenuti – kaže Angel Tanev, direktor fabrike.
U adaptiranom prostoru Sirćetane, u šta je uloženo više od 100.000 evra, sada radi 17 radnika. Tanev podseća da se mesečno proizvodi oko 30 tona sirćeta, a plan nam je da se proizvodnja duplira. „Lužničkok sirće se za sada prodaje u Babušnici, Pirotu i Nišu, a planiramo da se vratimo i na tržište cele Srbije, jer je ovo bio babušnički brend“, kaže Tanev.
U ovom trenutku angažovano je 17 radnika, ali kad prorade pogoni ambalaže i pleksiglasa, biće uposleno još tridesetak radnika.
– Mislim da za Babušnicu nije malo ako zaposlimo 50 radnika – kaže Tanev, dodajući da je vlasnik fabrike zadovoljan što je kupio Lužnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari