Makedonska kompanija Delta holding iz Kočana, koja se bavi proizvodnjom ranog povrća, zainteresovana je za ulaganje u davno propalo preduzeće Rasadnici u Vranjskoj Banji, gde je nekada uz korišćenje prirodne tople vode uzgajano cveće.


– Već danas ćemo imati i konkretne razgovore u Agenciji za privatizaciju, jer očigledno je da se radi o ozbiljnom partneru koji bi potpuno obnovio staklenike u Vranjskoj Banji i uposlio između osamdeset i sto radnika – potvrdila je za Danas Slavica Sotirović, predsednica gradske opštine Vranjska Banja.

Inače, preduzeće iz Kočana, koje osim identičnog naziva nema nikakve veze sa srpskom Deltom Miroslava Miškovića, najavilo je da bi u prvoj godini investiralo u obnovu plastenika oko dva miliona evra, a prve procene govore da bi za potpunu konsolidaciju Rasadnika bilo potrebno ukupno četiri miliona evra. Makedonci imaju nameru da izgrade plastenike po holandskom modelu u kojima bi proizvodili rano povrće tokom cele godine koristeći prirodnu toplu vodu iz reke Banjštice. Olakšavajuća okolnost za potencijalnog investitora predstavlja i činjenica da su svi imovinsko-pravni odnosi vezani za prostor koji zauzimaju Rasadnici u potpunosti rešeni sa vlasnicima zemljišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari