Mali: Iduće sedmice sa misijom MMF-a o EPS-u, Srbijagasu, Komercijalnoj banci 1Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljevic

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će misija Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) iduće sedmice doći u Beograd. 

„Potvrdićemo rezultate iz 2018, kao i za prva četiri meseca ove godine, a razgovaraćemo i o ciljevima po pitanju strukturnih efekata – o EPS-u, Srbijagasu, privatizaciji Komercijalne banke“, rekao je mali za TV Hepi.

On je istakao da je aranžman Srbije sa MMF-om savetodavni i da ne uključuje pozajmice.

„Aranžman sa njima ne podrazumeva njihov novac, već podršku u strukturnim reformama, a radimo na novim fiskalnim pravilima, na boljem upravljanju preduzećima i projektima“, rekao je Mali.

Dodao je da bi voleo da se dobri rezultati u budžetu prva četiri meseca ove godine nastave, da bi se stvorio „prostor za dodatno povećanje plata i penzija u značajnijem obimu“.

„U septembru ćemo napraviti presek, pa ćemo videti. Novi zaposleni, nove kompanije i fabrike znače više prihoda u budžetu, što dalje dovodi do većeg broja investicija i povećanja plata i penzija. To je jedini održivi krug, koji garantuje sigurniju i bolju budućnost za našu zemlju. Od te politike nećemo odustati“, rekao je Mali.

Podsetio je da je prošle nedelje Vlada Srbije osnovala komisiju koja će se baviti realizacijom i nadgledanjem velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji, čija je predsednica premijerka Ana Brnabić.

„To je ogroman korak napred, jer u administraciji treba napraviti veće kapacitete i kontrolisati realizaciju investicija, da ne bi bilo kašnjenja i da te investicije ne budu promašene“, rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari