Mali: Od turizma 800 miliona evra 1Foto: FoNet / Aleksandar Levajković

Beograd će ove godine posetiti milion turista i grad će u 2017. imati 800 miliona evra prihoda od turizma, izjavio je večeras gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Gostujući na Radio televiziji Srbije, Mali je rekao da je u centralnim gradskim opštinama popunjenost hotelskih kapaciteta gotovo sto odsto i ocenio da se Beograd pokazuje kao centar regiona po pitanju razvoja turizma.

Gradonačelnik Beograda je kazao da će nova autobuska stanica biti izgrađena u novobeogradskom Bloku 42, na lokaciji koja je blizu mosta na Adi, autoputa i železničke stanice Novi Beograd, a precizirao je da radovi počinju za mesec i po dana i trajaće 18 meseci.

U centar grada dnevno uđe više od 1.100 autobusa, a sve će biti mnogo efikasnije kada stanica bude u Bloku 42. Sve to podrazumeva i proširenje pojedinih okolnih saobraćajnica, naglasio je Mali.

Govoreći o projektu „Da se radi i grad po tvom“, on je rekao da je za nešto više od tri sedmice stiglo oko 11.000 predloga.

Beograđani žele neke stvari da promene i veliki broj predloga se odnosi na kanalizaciju na levoj strani Dunava i na izgradu metroa, a veliki broj predloga se odnosi i na povećanje broja polazaka na liniji 35.

Ima mnogo interesantnih predloga, kao što je, recimo, da tramvaji, trolejbusi i autobusi budu različite boje ili da se malom gondolom spoji Sava promenada sa Kalemegdanom. Sugrađani nisu znali da se trenutno gradi pasarela koja će povezivati Beton halu sa Kalemegdanom, što će biti završeno u junu naredne godine, rekao je Mali, prenosi Beoinfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari