Mali: Pregovori o leks specijalisu o kreditima u švajcarcima još traju 1Foto: FoNet/ Ministarstvo finansija

Ministar finansija Srbije Siniša Mali danas je rekao da pregovori o leks specijalisu o lakšoj otplati kredita u švajcarskim francima još traju i da očekuje da će taj zakon biti usaglašen do kraja dana, kako bi ga odmah usvojila Vlada, a do kraja sedmice i Skupština Srbije.

„Imamo skoro finalnu verziju leks specijalisa. Ostalo je da se usaglasi jedan li dva člana“, rekao je Mali novinarima u Vladi Srbije ali nije želeo da iznosi detalje zakona zato što pregovori još traju.

Naveo je da je svaki član zakona bio predmet usaglašavanja.

Predstavnici Vlade Srbije, banaka i dužnika su pregovarali, kako je rekao, o nivou otpisa kredita i obuhvatu kredita, kao i o tome da li će se začanavati zatezna kamata i da li će se taj postupak sprovoditi sudski ili vansudski.

„Postoji najbolja namera da se problem otplate kredita u švajcarskim francima reši“, kazao je Mali i dodao da je optimista da će biti postignut kompromis strana zainteresovanih da se taj problem reši.

Naveo je da su predstavnici udruženja CHF Srbija jutros prisustvovali pregovorima o leks specijalisu.

Na pitanje kako komentariše zahteve udruženja dužnika u francima „Efektiva“, koji su za danas najavili protest pred Vladom, Mali je rekao da se sačeka da se vidi da li će biti protesta jer će možda pre toga zakon biti usaglašen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari