Mali: Prioritet nastavak stukturnih reformi, pre svega javnih preduzeća 1Foto: Pres služba Ministarstva finansija

Ministar finansije Siniša Mali rekao je da danas da su prioriteti za narednu godinu, u ekonomskoj oblasti, nastavak strukturnih reformi, prevashodno u oblasti javnih preduzeća.

U 2012. ukupni gubici javnog sektora bili su preko 60 milijardi dinara, a u 2017.godini javna preduzeća su bila u dobitku 20 milijardi dinara, čekamo na rezultate za prošlu godinu, rekao je Mali, u Dnevniku Radio televizije Srbije, navodeći da misija Medjunarodnog monetarnog fonda, sa kojim se vode razgovori u Beogadu, „potvrdia izuzetno dobre ekonomske rezultate“ Srbije za prošlu godinu.

On je rekao da su rezultati javnih preduzeća velika promena, jer se mnogo bolje radi, ali postoji mnogo prostora da se unapredi upravljanje u njima.

Prema njegovim rečima, radiće se i na poboljšanju rada javne administracije jer gradjani moraju da imaju javnu administraciju koja je mnogo efikasnija, pa se zato insistira na takozvanoj e upravi.

Takodje, kako je naglasio, radi se na reformi poreske uprave, uz podsećanje da je veoma važno da je krajem prošle godine „usvojen set reformskih poreskim zakona“.

Na pitanje o zbivanjima na medjunarodnom planu, on je rekao da je Srbija danas mnogo otpornija i ekonomski snažnija nego što je bila pre par godina i zato mnogo spremnija za bilo kakvu potencijalnu ekonomsku krizu u svetu.

On je, govoreći o improvozovanim vešalima na protestu u subotu u Beogradu, rekao da se to dešava u trenutku kad je Srbija na „stabilnom, jakom putu ekonomskog oporavka“.

„Ovakve stvari ne doprinose tom ekonomskom oporavku, borimo se za svako radno mesto i od toga nećemo odustati“, rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari