Mali sa Ndegvom iz Svetske banke 1Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom o aktuelnim projektima koje Srbija sprovodi u saradnji sa tom finansijskom insitucijom, saopštilo je Ministarstvo.

Mali i Ndegva su analizirajući tekuće projekte koji se sprovode sa Svetskom bankom razgovarali o izgradnji drumskog Koridora 10, koji će biti završen do kraja godine, kao i o predstojećem projektu za reformu Poreske uprave.

Na sastanku je bilo reči i o novim projektima koji su vezani za poboljšanje efikasnosti javnog sektora, kao i za poljoprivredu.

Mali je istakao značaj saradnje sa Svetskom bankom, koja je važan partner Srbije, obećavši da će učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti da se ti projekti efikasno sprovode.

U Srbiji je u prethodnom periodu sprovedena fiskalna konsolidacija, započeto restruktuiranje privrede, unapređeno poslovno okruženje, ostvaren dinamičan privredni rast, ocenio je Mali.

Posao još nije završen i sada nas očekuju reforma Poreske i javne uprave, kao i restrukturiranje velikih državnih preduzeća. Podrška i pomoć Svetske banke, kako finansijska, tako i savetodavna, nam je izuzetno značajna, rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari