Mali: Sport je veliki biznis, gradnja Nacionalnog stadiona polovinom 2020. 1Siniša Mali Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Studija opravdanosti gradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona u Beogradu biće završena do 10. maja, najavio je ministar finansija Siniša Mali, i izrazio očekivanje da će već polovinom naredne godine početi izgradnja.

Vlada je već dala saglasnost za tendersku proceduru za izbor projektanta, a Mali kaže za Tanjug da bi projektovanje moglo da bude završeno do kraja godine.

Ministar je rekao da će Nacionalni stadion doprineti razvoju tog dela Beograda, da je to velika razvojna šansa, ne samo za Beograd već i za celu Srbiju, „kao što je i projekat Beograd na vodi“.

„Sport odavno više nije samo sport, to je i veliki biznis. Mi smo se kandidovali zajedno s Rumunijom, Bugarskom i Grčkom da budemo domaćini i svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine. Zato nam je i potreban stadion odgovarajućeg kapaciteta. S druge strane, ceo taj deo grada očekujem da će krenuti da se razvija kroz ceo taj koncept „stadion city-ja“, kad napravite stadion tu pravite i zabavni park, tu dolaze kompanije kao što su Ikea, Bauhaus, otvarate mogućnosti za stambenu, poslovnu izgradnju, za novi IT park“, rekao je Mali za Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari