Mali: Srbija je zemlja u koju vredi ulagati 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali osvrnuo se danas na najnoviji izveštaj „Fajnenšel tajmsa“ u kome se Srbija našla na prvom mestu u svetu po broju stranih direktnih investicija za 2019. godinu i ocenio da je to odlična vest za Srbiju.

On je izjavio, navodi Ministarstvo finansija, da je ponosan činjenicom da od svetskih finansijskih institucija, kao i uglednih finansijskih magazina, Srbija često dobija potvrde o ispravnoj ekonomskoj politici.

„Makroekonomski rezultati koji garantuju stabilnost i sigurnost poslovanja omogućili su da danas investitori, i to najveći, prepoznaju Srbiju kao takvu zemlju, u kojoj će njihova investicija biti na pravi način realizovana i uticati na napredak u svakom smislu”, rekao je Mali.

On je dodao, ističe se u saopštenju, da ocena Fajnenšel tajmsa da je Srbija na čelu rang liste za 2019. godinu po broju stranih direktnih investicija, kruna rada Vlade Srbije.

„Nećemo se zaustaviti i nastavljamo sa reformama kako bismo bili još atraktivniji investitorima koji razmišljaju gde da plasiraju svoj kapital. Sve ovo radimo kako bismo povećali životni standard i kvalitet života građana”, naglasio je Mali.

On je naglasio da Srbija nastavlja sa kreiranjem povoljnog investicionog ambijenta, te da je do polovine jula ove godine ostvarila dve milijarde evra stranih direktnih investicija, a očekuje se blizu četiri milijarde evra do kraja godine.

„Ocena Fajnanšel tajmsa, kako je to istakao i naš predsednik Aleksandar Vučić, definitivno će biti dodatni vetar u leđa svi manama i još jedan je poziv investitorima da razmisle o Srbiji kao državi u koju vredi ulagati”, zaključio je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari