Mali za proleće najavio novi krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" 1Jedno od predhodnih izvlačenja Foto: printscreen/rts

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je danas da će nova nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ početi na proleće ove godine.

„Pozitivna atmosfera oko nagradne igre i fiskalnih računa daje svoj rezultat u praksi, a mi ćemo sigurno u narednih par nedelja, brže nego što bilo ko očekuje, a nakon analize rezultata ove nagradne igre, izaći sa idejom i predlogom još jedne nagradne igre“, kazao je Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Dodao je da se već sada zna da će biti dva kruga nagradne igre – jedan već na proleće, a drugi na jesen, odnosno zimu ove godine.

Ministar finansija je rekao da je prezadovoljan odzivom građana za učešće u nagradnoj igri, ali i svešću koja se razvija kada je u pitanju borba protiv sive ekonomije.

„Ova nagradna igra je definitivno pokazala pozitivne rezultate, jer ljudi govore o fiskalnim računima. Mi smo u prva dva meseca ove godine imali, verovali ili ne, suficit u budžetu, naplata PDV-a je znatno bolja nego što smo planirali i to za skoro devet milijardi dinara“, rekao je Mali.

On je posetio da je u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ ukupno podeljeno 60 automobila, kao i 12 stanova i to 10 u naselju „Zemunske kapije“ i dva stana u „Beogradu na vodi“.

Nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ organizovala je Vlada Srbije, uz podršku NALED-a i deo je aktivnosti predviđenih Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Mali za proleće najavio novi krug nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“”

  1. Dokaz državne nesposobnosti (Čega se pametan stidi,budala se ponosi).Ni ono od čega žive nisu u stanju da prikupe,navodno malo imaju inspektora,pa proverite koliko vas košta sve ovo,koliko je povećan prihod,a koliko bi koštalo da svaka opština u Srbili zaposli po jednog inspektora koji će kontrolisati izdavanje fiskalnih računa?Zatvorite u jednoj opštini tri objekta zbog ne evidetiranja poreza i rada na crno,ostali će razmisliti.Ali vi zato nema snage,sprega kriminala i korupcije je duboka,veliki ne plaćaju poreze,neke oslobađaju od te obaveze i onda „nagradna igra“.Eno i na carini(opet jedan od prihoda),otkrivene krupne malverzacije,da li i tu da se napravi „nagradna igra“?

    • „PROLEĆE I JESEN“
      PA DAJTE DATUM,A NE KAO MOJA BABA—„BIĆE ONOMAD“

  2. Bilo bi dobro da se pripremamo ali treba da znamo prolecna pravila, odnosno da li ce vaziti i stare koverte u prolecnom izvlacenju ili ce one biti uklonjene i od kog meseca ce vaziti racuni koji bi ucestovali u prolecnom izvlacenju?.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.