Mali za proleće najavio novi krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" 1Jedno od predhodnih izvlačenja Foto: printscreen/rts

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je danas da će nova nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ početi na proleće ove godine.

„Pozitivna atmosfera oko nagradne igre i fiskalnih računa daje svoj rezultat u praksi, a mi ćemo sigurno u narednih par nedelja, brže nego što bilo ko očekuje, a nakon analize rezultata ove nagradne igre, izaći sa idejom i predlogom još jedne nagradne igre“, kazao je Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Dodao je da se već sada zna da će biti dva kruga nagradne igre – jedan već na proleće, a drugi na jesen, odnosno zimu ove godine.

Ministar finansija je rekao da je prezadovoljan odzivom građana za učešće u nagradnoj igri, ali i svešću koja se razvija kada je u pitanju borba protiv sive ekonomije.

„Ova nagradna igra je definitivno pokazala pozitivne rezultate, jer ljudi govore o fiskalnim računima. Mi smo u prva dva meseca ove godine imali, verovali ili ne, suficit u budžetu, naplata PDV-a je znatno bolja nego što smo planirali i to za skoro devet milijardi dinara“, rekao je Mali.

On je posetio da je u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ ukupno podeljeno 60 automobila, kao i 12 stanova i to 10 u naselju „Zemunske kapije“ i dva stana u „Beogradu na vodi“.

Nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ organizovala je Vlada Srbije, uz podršku NALED-a i deo je aktivnosti predviđenih Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari