Matić je rekla da je zbog velikog interesovanja, kao i velikog broja prijavljenih kandidatkinja, odlučeno da obuku prođe 30, umesto planiranih 20 polaznica.

Projekat pod nazivom „IT je i za žene“ jedan je od devet odobrenih na Javnom konkursu za dodelu sredstava programima u oblasti razvoja informacionog društva, na temu podizanja nivoa digitalne pismenosti i digitalnih kompetencija – prekvalifikacija i dokvalifikacija žena u oblasti IKT, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prekvalifikacija žena u IT osim što doprinosi podizanju kadrova i razvoju IT industrije, za cilj ima i društveno i ekonomsko osnaživanje žena, koje su, uprkos predrasudama, vrlo uspešne u ovoj oblasti, rekla je Matić.

Programe su pokrenuli i Udruženje građana „Lokalna samoorganizacija“ i Udruženje građana Zaposlenje ORG iz Beograda, a na konkursu Ministarstva odobreni su i programi koje treba da sprovedu Centar za preduzetništvo iz Kragujevca, Vojvođanski IKT klaster iz Novog Sada, Centar za aktivizam iz Vranja, Junior Čember Internešnal iz Zrenjanina, Novosadska ženska inicijativa iz Novog Sada i Udruženje SEE ICT iz Beograda.