Foto: N1

Ministarka je za Radio-televiziju Srbije rekla da je Srbija završila potrebnu dokumentaciju i da je investicija u taj put, koji se još naziva i „Put mira“, 200 miliona evra i dodala da je još jedan od konkretnih projekata modernizicija pruge Niš-Dimitrovgrad, što će Srbiju, koštati oko 260 miliona evra.

„U budžetu smo izdvojili oko 200 miliona za put Niš-Merdare-Priština, tzv. Auto-put Mira, a to je važno i za naše ljude na Kosovu“, istakla je ministarka građevine.

Srbija, napominje, sa svakom od zemalja u regionu radi na povezivanju – železnicom sa Zagrebom, auto-putem sa Sarajevom.

„Srbija vodi ozbiljnu politiku i nemamo problem sa novcem. Za Niš-Merdare-Priština je završena projektna dokumentacija. Srbija je jedina zemlja od svih zemalja jugoistočne Evrope koja je pripremila projekte i obezbedila novac“, naglašava ministarka , za RTS.

Potpredsednica Vlade ukazuje da je Srbija u Strategiji proširenja EU prepoznata kao zemlja lider.

„Put u EU je dvosmerni proces – Srbija radi sa EU i obrnuto. Dosta toga je na nama da uradimo, a pre svega da se povezujemo“, napomenula je Mihajlovićeva.

Kada je reč o zakonu o rodnoj ravnopravnosti i položaju žena, Mihajlovićeva ukazuje da je to deo evropskih standarda.

„U odnosu na to kakav je položaj žena, gleda se koliko se zemlja razvija i koliko je moderna. Mi smo u prethodnom periodu podigli uslove za žene preduzetnice, usvojili smo zakon koji sprečava nasilje. Kad poredite Srbiju sa zemljama EU, osim u ženskom preduzetništu, imamo bolje parametre nego neke zemlje Unije“, zaključila je ministarka.