Mihajlović: Cevovod u Vranjskoj banji za šest meseci 1

Ministarka građevinarstvu Zorana Mihajlović rekla je danas u Vranjskoj banji da će radovi na postavljanju paralelnog cevovoda biti završeni za šest meseci , do februara 2017. godine.

 Zahvaljujući tome oko 80.000 građana Vranjskoj banji imati kontinuirano snabdevanje vodom. Ona je dodala i da je ovo dokaz da u Vranje ne dolazi samo kad su izbori već i da Vlada Srbije ispunjava svoja obećanja.

Mihajlovic je rekla da je , sem razvojne pomoći, oko 30.000 građana Srbije dobilo posao u nemačkim kompanijama:

„Danas Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture sprovodi projekte koje finansira Nemačka u vrednosti od 210 miliona evra“.

Na pitanje novinara da li će Vlada Srbije izdvojiti sredstva za rekonstrukciju puta od Vranjske banje do brane Prvonek, koji je sav u rupama, rekla da je to posao lokalne vlasti.

Upitana da li će lokalne vlasti biti u situaciji da izdvajaju i za takve projekte, posle usvajanja novog zakona za koji se tvrdi da će znatno smanjiti transfer sredstava najsiromašnijim opština, Mihajlović je odgovorila da se „ne bi baš složila da će najmanje dobijati najsiromasniji“.

Prema njenim rečima, vreme je pokazalo da lokalne samouprave sredstva koja izdvoje za infrastrukturu na kraju potroše za nešto drugo i onda traže novac od države za lokalne puteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari