Mihajlović: Cilj je da železničke kompanije posluju efikasno 1Foto: FoNet/MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima 11 sindikata železničara o reformisanju železničkih kompanija.

Razgovaralo se i uslovima rada zaposlenih na železnici i istakla da su za dobre rezultate u reformama zaslužni zaposleni i sindikati.

Mihajlović je rekla da je država obezbedila novac za realizaciju projekata, a da veliki deo zasluga za dobre rezultate u modernizaciji pruga i reformisanju železničkih preduzeća pripada zaposlenima na železnici.

“Cilj države, poslovodstva i sindikata je da železničke kompanije posluju efikasno i da zaposleni imaju što bolje uslove rada i to možemo da ostvarimo samo ako budemo radili zajedno, kao i do sada”, istakla je Mihajlović.

Predstavnici sindikata naveli su da su železničke kompanije prve među javnim i državnim preduzećima napravile iskorak u načinu poslovanja i značajno smanjile broj zaposlenih i da je važno obezbediti adekvatne uslove rada i visinu zarada, kako bi se obezbedila adekvatna struktura zaposlenih, posebno kad su u pitanju deficitarna zanimanja na železnici.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici poslovodstva železničkih kompanija, Ministarstva finansija, Ministarstva privrede i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari