Mihajlović: Do nedelje biće zamenjene sve table na auto-putevima 1Foto: Ministarstvo građevine

Koridor 10 biti gotov do jeseni, a da do kraja godine očekuje da protok vozila tim Koridorom bude 52 miliona, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je gostujući u Dnevniku RTS, upozorila da su table sa dozvoljenom brzinom od 130 kilometara na čas zamenjene na jednom delu Koridora 10 i da vozači vode računa. Mihajlović je navela da su table sa dozvoljenom brzinom od 130 kilometara na čas zamenjene na jednom delu Koridora 10.

„Do nedelje će biti zamenjene sve table, ali apel vozačima je da vode računa i da se pridržavaju svih znakova“, rekla je ministarka i dodala  da veću brzinu na auto-putu omogućava kvalitetno urađen Koridor 10.

„To je kvalitetan i održavan auto-put na kojem imamo sve i zato možemo da pričamo o dodatnoj brzini od 130 kilometara na čas“, napominje Zorana Mihajlović.

Kaže da se do kraja godine očekuje protok 52 miliona vozila Koridorom 10.

„Imali smo 2014. godine protok od 34 miliona vozila Koridorom 10, a do kraja godine očekujemo da protok bude 52 miliona. To za nas znači otvaranje novih fabrika, restorana, pumpi. Srbija je najbrža tura između Istoka i Zapada“, ističe ministarka Mihajlović.

Dodaje i da Koridor 11 treba da se završi što pre, a da će Koridor 10 biti gotov na jesen.

„Od severa do juga ići ćemo Koridorom 10 do kraja godine potpuno opremljenim tunelima. Danas je priprema za asfaltirnje u Sićevačkoj klisuri koje kreće u utorak. Očekujem do kraja godine puštanje deonice Koridora 11 od Obrenovca do Preljine u dužini od 102 kilometra“, kaže Mihajlovićeva.

Očekuje da na samitu 16 plus 1 u julu u Sofiji, bude potpisan ugovor o finansiranju deonice od Preljine do Požege.

„Taj deo je važan za povezivanje sa BiH i očekujemo da radovi počnu najkasnije u martu sledeće godine, a rok za završetak je dve godine. Ono što sledeće godine počinjemo je izgradnja auto-puta od Niša do Prištine, deonica posebno važna za Srbiju je Niš–Pločnik. Mi smo sve spremili i razlika kako se radilo ranije i sada je da ne potpisujemo nijedan ugovor dok sve ne završimo“, objašnjava ministarka.

Očekuje da prve dve deonice pruge Beograd–Budimpešta budu gotove kroz dve godine.

„U julu, 6. ili 7, biće potpisan treći komercijalni ugovor od 940 miliona evra za deonicu od Novog Sada do Subotice. Deonicu od Stare Pazove do Novog Sada obilazim sutra i očekujem da prve dve deonice budu završene kroz dve godine“, zaključuje Zorana Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari