Mihajlović: EPS mora i može bolje 1Foto: MSGI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je danas sastanak sa generalnim direktorom „Elektroprivrede Srbije“ Miloradom Grčićem, direktorom ODS „EPS Distribucija“ Bojanom Atlagićem i i njihovim timovima i sa njima razgovarala o saradnji Ministarstva sa ovim javnim preduzećima.

„Želim da vam poručim da je ovo ministarstvo otvoreno i tu za vas i sa vama. Planiramo da sve što se radi učinimo najboljim mogućim, tu smo da budemo podrška, ne opstrukcija, i očekujem isto i sa vaše strane. Jedno ste od najvažnijih preduzeća u zemlji, ali može i mora da se radi bolje“, rekla je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade rekla je i da će Ministarstvo pokrenuti izmenu nekoliko važnih zakona, pre svega Zakona o energetici, Zakona o efikasnom korišćenju energije i Zakona o rudarstvu, kao i izradu novog zakona o obnovljivim izvorima energije.

Mihajlović: EPS mora i može bolje 2
Foto: MSGI

Milorad Grčić upoznao je ministarku sa poslovanjem EPS-a, kao i s projektima koji se trenutno realizuju, pre svega izgradnjom postrojenja TE „Kostolac“, modernizacijom sistema TENT A i projektom adaptacije brodske prevodnice u sastavu HE „Đerdap 2“.

Bojan Atlagić govorio je o stanju i održavanju mreža i o mrežarinama, postojećim ulaganjima i planovima za naredni period. Bilo je reči i o kvalitetu električne energije i načinima da se isporuka poboljša, te da se izgradnjom i održavanjem mreže, novim trafo-stanicama i dalekovodima unapređuje kvalitet električne energije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari