Mihajlović: Izgradnja tunela Kadinjača počeće 2020. 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da očekuje da ove godine bude završena projektna dokumentacija za izgradnju tunela Kadinjača, na kojem bi radovi mogli da počnu 2020. godine.

Ona je novinarima u Bajinoj Bašti gde je zajedno sa ministrom omladine i sporta Srbije Vanjom Udovičićem razgovarala sa načelnikom Zlatiborskog okruga, rekla da se završava projekat za tunel Kadinjača, koji će uskoro biti na revizionoj komisiji.

„To znači da ćemo za taj tunel ove godine imati završenu projektnu dokumentaciju, i da će tada Vlada i Ministarstvo raditi na pronalaženju načina finansiranja“, rekla je Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Dodala je da predstoji početak izgradnje auto-puta Preljina-Požega, dužine 30,9 kilometara, na kome jednu trećinu trase čine tuneli i mostovi.

Mihajlović je rekla da Ministarstvo sa turskim „Tašjapijem“ radi na projektnoj dokumentaciji za auto-put Beograd-Sarajevo, a da početak radova očekuje na deonici Sremska Rača-Kuzmin.

„Izgradnja puta na deonici Požega-Kotroman nije moguća pre sredine iduće godine zbog izgrade projektne dokumentacije“, rekla je ona i dodala da je u celom Zlatiborskom okrugu samo u redovno održavanje puteva u prethodne četiri godine uloženo oko 3,6 milijardi dinara, a sa drugim rehabilitacijama koje su rađene, uloženo je oko 5,5 milijardi dinara.

Ministarka Mihajlović je rekla da će u okviru rekonstrukcije barske pruge biti rekonstruisane i železničke stanice koje se nalaze uz prugu.

Udovičić je rekao da se u direktnom dijalogu sa lokalnim samoupravama moglo saznati dokle se stiglo sa započetim projektima i koje su potrebe i šta je još moguće uraditi u oblasti omladinske politike.

„Hvala potpredsednici Vlade na pomoći u podsticanju razvoja ženskog sporta“, rekao je Udovičić.

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović rekao je da ta lokalna samouprava ima mnogo problema, ali su zadovoljni „obećanjima koje su dobili“.

„Izgradnja tunela Kadinjača je za nas pitanje svih pitanja“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari