Mihajlović: Izgradnjom autoputeva Srbija postaje nezaobilazna ruta između istoka i zapada 1Foto: Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je uoči sutrašnjeg otvaranja autoputa „Miloš Veliki“ od Obrenovca do Čačka u dužini od 103 kilometra, da Srbija postaje „nezaobilazna ruta između istoka i zapada“ što kako je navela, potvrđuje i povećanje broja automobila koji godišnje prodju kroz zemlju sa 34 miliona u 2014. na više od 60 miliona koliko se očekuje u ovoj godini.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, ministarka je navela da je u prethodne četiri godine u Srbiji izgrađeno 300 kilometara autoputeva.

„Sutra popodne otvorićemo novi auto-put ‘Miloš Veliki’, u dužini od 103 km, što je veoma važno za bezbednost saobraćaja jer ćemo praktično zaobići takozvanu magistralu smrti, ali značajno je i za nove investicije i mogućnosti da se ulaže u turizam. Infrastruktura i novi auto-putevi pokretač su privrednog razvoja. Naša Srbija više nije ista“, ocenila je ministarka.

Ona je najavila da će polovinom decembra biti završena i deonica Surčin-Obrenovac kao i da će sutra biti potpisan ugovor za izgradnju deonice od Novog Beograda do Surčina, koja će početi ‪1. marta naredne godine i trajaće godinu i po dana.

„Vrednost radova je 70 miliona evra. To praktično znači da ćemo krajem 2021. imati auto-put od Novog Beograda do Čačka“, rekla je Zorana Mihajlović.

Dodala je da su u toku radovi na trasi od Čačka do Požege, te da se priprema i projektno-tehnička dokumentacija za deonicu od Požege do Boljara.

„U pitanju je veoma skupa deonica, samo izrada projektno-tehničke dokumentacije košta 50 miliona evra“, rekla je ministarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari