Mihajlović: Japan zainteresovan za ulaganje 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa novopostavljenim ambasadorom Japana u Beogradu Đunićijem Marujamom o projektima u oblasti drumskog, železničkog, vodnog i vazdušnog saobraćaja, kao i mogućnostima saradnje dve zemlje u oblasti infrastrukture i energetske efikasnosti.

Srbija je danas politički i ekonomski stabilna zemlja koja uspešno realizuje važne infrastrukturne projekte. Završavamo Koridor 10, radimo na izgradnji Koridora 11, unapređujemo železnički i vodni saobraćaj, ulažemo u aerodrome u Srbiji“, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla zadovoljstvo zbog zainteresovanosti Japana da preko Japanske međunarodne agencije za saradnju (JICA) učestvuje u realizaciji infrastrukturnih projekata koje Ministarstvo vodi.

Naš cilj je povezivanje sa susedima i jačanje saradnje sa svim međunarodnim partnerima, rekla je Mihajlović i zrazila nadu da će uskoro biti potpisani sporazumi o saradnji sa japanskim partnerima, pre svega u oblasti vazdušnog i vodnog saobraćaja, kao i u oblasti energetske efikasnosti.

Mihajlović je rekla da je Srbija zainteresovana za japanska idejna rešenja za izgradnju metroa od aerodroma do grada.

Ambasador Japana Đunići Marujama istakao je da je Japan zainteresovan da se uključi u važne projekte koje realizuje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predloživši skoriji sastanak delegacije Japanske međunarodne agencije za saradnju (JICA) i MGSI.

Mihajloviće je ambasadoru kao poklon uručila ćilim iz istočne Srbije, rad žena sa sela, članica Etno-mreže.

Potpredsednica Vlade zvaničnicima sa kojima se sastaje poklanja ručne radove nastale kao rezultat inicijative „Uposlimo hiljadu žena u ruralnim područjima“, koju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost realizuje u saradnji sa Etno-mrežom i NALED.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari