Mihajlović: Kompletan posao prenosa nepokretnosti će se završavati kod notara 1Zorana Mihajlović Foto: FoNet/MGSI

Vlada Srbije usvojila je na danas Uredbu o uslovima izdavanja izvoda iz lista nepokretnosti i lista voda iz Geodetsko-katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika i geodetskih organizacija, čime je omogućeno da se kompletan posao prenosa nepokretnosti završava kod notara, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Usvajanjem ove uredbe rešen je veliki problem zbog kojeg su građani morali da lično odlaze na šalter Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) kako bi dobili list nepokrenosti. Sada je to rešeno i kompletan posao prenosa nepokretnosti će se završavati kod notara“, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, saopštilo je Ministarstvo.

Kako je dodala, cilj države je da sve usluge katastra budu maksimalno efikasne za građane.
„Da nemamo gužve na šalterima, a to je značajno i za ukupan poslovni ambijent i rejting Srbije na Duing biznis listi“, rekla je Mihajlović.

U saopštenju se podseća da je tekst uredbe usaglašen ove sedmice na sastanku ministarke Mihajlović sa direktorom RGZ Borkom Draškovićem i rukovodstvom Javnobeležničke komore.

Ukazano je da je time rešen problem za građane koji su u prethodnom periodu morali lično da odlaze u RGZ da pribave list nepokretnosti, umesto da taj posao završe kod javnog beležnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari