Mihajlović: Nema nijednog kilometra auto-puta da ga se postidimo 1Zorana Mihajlović Foto: FoNet/MGSI

Srbija je u prethodne četiri godine izgradila 320 kilometara novih auto-puteva i sve je urađeno po najvišim evropskim i svetskim standardima i nema nijednog metra puta da ga se postidimo, rekla je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

Ona je, gostujući na televiziji Hepi, rekla da je „završetkom kompletnog Koridora 10 Srbija vraćena na tranzitnu mapu Evrope, jer je i najkraća ruta između istoka i zapada“.

„Srbija ima više kilometara auto-puta od zemalja u regionu, Bugarske i Rumunije, uskoro će stići i Hrvatsku, a zahvaljujući stabilnom budžetu naša zemlja je spremna za nove investicije“, rekla je Mihajlović.

Dodala je da se do kraja godine očekuje da 60 miliona vozila prođe kroz Srbiju, što je veliki napredak u odnosu na 2014. godinu, kada je 34 miliona vozila prošlo putevima kroz Srbiju.

Mihajlović je rekla da je „Mali Šengen“ odlična inicijativa koja znači ekonomsko povezivanje i bolji život za građane Srbije, a da veruje da je i u interesu svih zemalja regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari