Mihajlović: Novi investicioni ciklus "Srbija 2025." vredan 14 milijardi evra 1Foto: Ministartsvo građevinarstva

Mihajlović je, u jutarnjem programu TV Prva, istakla da Srbija počinje izgradnju 400 kilometara novih puteva, saopšteno je iz njenog kabineta.

U martu počinjemo izgradnju brze saobraćajnice kojom ćemo spojiti Valjevo sa „Milošem Velikim“, počinjemo i izgradnju Fruškogorskog koridora vrednog 600 miliona evra, završićemo dokumentaciju za novi autoput „Vožd Karađorđe“, kao i dokumentaciju za prugu Niš-Preševo, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, kreće i izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice, kao i rekonstrukcija barske pruge od Valjeva do granice sa Crnom Gorom.

Mihajlović je podsetila da se radovi već izvode na deonici „Miloša Velikog“, od Čačka do Požege, kao i na Moravskom koridoru, te da će ove godine biti završena i dokumentacija za deonicu od Požege do Boljara. Sama dokumentacija za Požega-Boljare košta 50 miliona evra, kada se završi razgovaraćemo o načinima finansiranja, jer će ova deonica okvirno koštati dve milijarde evra.

Takođe, u naredne tri godine obnovićemo 5.000 regionalnih i lokalnih puteva, izjavila je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.