Mihajlović: Novi postupak za rušenje objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku 1Foto: Fonet/Ministarstvo građevinarstva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će biti ponovljen postupak za rušenje bespravno sagrađenog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku.

„Ceo proces ćemo ponoviti i niko ne sme da bude ugrožen, ni vlasnici objekta koji se ruši, niti oni koji sprovode rušenje“, rekla je Mihajlović novinarima.

Ona je istakla da rušenje bilo kog objekta nije moguće bez asistencije policije i dodala da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i u prethodnom periodu informisano o problemima koji postoju u rušenju objekta na Kopaoniku.

Zbog toga je, kako je kazala Mihajlović, izmenama i dopunama Zakona o izgradnji iz decembra prošle godine stavljena zakonska obaveza MUP-u da pomogne u asistenciju kad se ruše nelegalni objekti.

Istakla je da je Ministarstvo građevinarstva u postupku rušenja objekta na Kopaoniku radilo u skladu sa Zakonom o izgdanji i Zakonom o ozakonjenju, da se pošlo kroz razne faze, ali da objekat, koji ima 1.000 kvadrata, još nije porušen.

Premijerka Ana Brnabić je kazala da i dalje veruje da institucije treba da rade svoj posao, kao i da je to „jedini način da imamo pravnu državu“.

„Slažem se da su institucije nekada izuzetno spore“, kazala je Brnabić i dodala da se zato i sprovode reforme, kako biinsiotucje radile brže i transparentnije.

Premijerka je dodala da su neke institucije nezavisne i da novinarima njima treba da postavljaju pitanja, a da ona kao predsednica vlade niti ima niti bi trebalo da ima uticaj na njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari