Mihajlović predstavila Fiskalnom savetu novi investicioni ciklus 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s predstavnicima Fiskalnog saveta o novom investicionom ciklusu i prioritetnim infrastrukturnim projektima u oblasti saobraćaja.

Mihajlovićeva je rekla da se ove godine završavaju velike investicije u južni i istočni krak Koridora 10 i da je Vlada odlučila da započne izgradnju novih auto-puteva.

„Glavni kriterijumi, kad smo se opredeljivali za projekte, bio je regionalno povezivanje, kao i povezivanje Srbije iznutra, odnosno spajanje dva glavna postojeća koridora. Najveći i najvažniji projekti na kojima radimo su Moravski koridor, prva deonica auto-puta Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina, zatim deonica auto-puta ‘Miloš Veliki’ od Preljine do Požege, deonica Niš-Pločnik, auto-put i brza saobraćajnica Ruma-Šabac-Loznica, a takodje će se raditi i tehnička dokumentacija za novi auto-put ‘Vožd Karađorđe“, rekla je Mihajlovićeva.

Govoreći o železnici, ministarka je rekla da je pored izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta već potpisan ugovor i za projekat modernizacije, rekonstrukcije i elektrifikacije pruge Niš-Dimitrovgrad, sa izgradnjom obilaznice oko Niša, saopštilo je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Navedeno je da je predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović ocenio da se primećuje da postoje raspoloženje i politička volja za povećanje javnih investicija, na čemu Savet insistira već godinama, a što otvara mogućnost da se u srednjem roku, u narednih 4-5 godina, napravi kvalitativan iskorak na ovom planu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari