Mihajlović: Put Smederevska Palanka - Velika Plana biće rekonstruisan do novembra 1Foto: MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obišla je radove na rekonstrukciji državnog puta Velika Plana – Smederevska Palanka i poručila da država ulaže u puteve u svim delovima Srbije jer je cilj da se svaki okrug i opština u Srbiji razvijaju.

“Koliko država ulaže u puteve i železnicu toliko brzo se i razvija, i zato ulažemo u auto-puteve, u državne, kao i u lokalne puteve. Osnovna stvar za svaku opštinu je da stvorimo uslove za normalan život, a to znači da ima dobar put, energetsku i komunalnu infrastrukturu, da mogu da dolaze investicije i da ljudi ostaju tu da žive”, rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da je ovaj put važan zbog veze sa Koridorom 10 i da radovi moraju biti završeni do novembra.

Ona je dodala da se u Podunavskom okrugu ulaže oko 1,4 milijarde dinara u održavanje puteva i oko dve milijarde dinara u rehabilitaciju zajedno sa Svetskom bankom. “Važno je da se uređuju putevi, ali je važno i da svi poštuju propise i voze bezbedno”, dodala je ona.

Načelnik Podunavskog okruga Nebojša Pavlović rekao je da je izvedena trećina radova na rekonstrukciji i da će ovo biti jedan od najbezbednijih puteva u okrugu. “Ovaj put je i dokaz da data obećanja ispunjavaju”, rekao je on.

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen zahvalio je predsedniku Srbije i Vladi što čine sve da se ova opština brže razvija i dodao da je urađeno sve što je dogovoreno prilikom posete predsednika Srbije i posete potpredsednice Vlade Podunavskom okrugu.

Predsednik opštine Velika Plana Igor Matković rekao je da prvi put građani ovog dela Srbije imaju osećaj da imaju kome da se obrate i da neko brine o njima.

Generalni direktor JP “Putevi Srbije”, Zoran Drobnjak, rekao je da rekonstrukcija ovog puta nije rađena 30 godina i da će sad biti rešena zahvaljujući podršci predsednika Srbije i Vlade Srbije.

Vrednost radova na rekonstrukciji deonice Velika Plana – Smederevska Palanka je 447 miliona dinara sa PDV-om, a izvođač radova je preduzeće “Srbijaautoput”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari