Mihajlović: Reformisanje Instituta za puteve 1Zorana Mihajlović Foto: mgsi.gov.rs

Vlada Srbije podržati sve što je kvalitetno i što donosi razvoj i da je u skladu sa tim potrebno reorganizovati Institut za puteve.

Kako bi poslovi koje obavlja bili još efikasniji i profitabilniji, istakla je danas Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona se sastala sa generalnim direktorom Instituta za puteve Bratislavom Milićem i zamenikom direktora Miroslavom Beloševićem sa kojima je razgovarala o daljem unapređenju saradnje i potrebi reformisanja Instituta u cilju efikasnijeg obavljanja poslova, saoopštio je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Institut za puteve angažovan je na velikom broju projekata koje Ministarstvo realizuje i tek nas čekaju ozbiljni i veliki projekti. Zato je potrebno da se hitno uradi temeljna reorganizacija Instituta, da zajedno napravimo strateški okvir, kako bi Institut podigli na mesto koje mu pripada, i u pogledu strukture kapitala, organizaciono i kadrovski“, rekla je Mihajlović.

Podsetila da je Institut za puteve od 2013. do 2017. godine naplatio 1,7 milijardi dinara po projektima od države.

„Država je svojom stabilnom politikom stvorila uslove da se radi i gradi više nego ikada. Zato nam treba kvalitetan Institut, a ne kompanija u kojoj je nekada bilo problema sa projektima. Nećemo dozvoliti da usko grlo budu projektantske kuće“, rekla je ona.

Institut za puteve angažovan je na mnogobrojnim projektima MGSI, između ostalog, na izradi glavnog projekta za izgradnju Koridora 10, deonicama na istočnom i južnom kraku, pružanju usluge stručnog nadzora u izgradnji Koridora 11, deonice Obrenovac – Ub i Lajkovac – Ljig, kao i izradi idejnog projekta za Fruškogorski koridor, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari