Mihajlović: Srbija spremna da od 18. maja obnovi međunarodni vazdušni saobraćaj 1Foto: FoNet/ MGSI

Srbija je spremna da od 18. maja obnovi međunarodi vazdušni saobraćaj, ali tu odluku moramo koordinirati i uskalditi sa Evropom, izjavila je danas ministarka saobraćaja, građevinarstva i infratsrukture Zorana Mihajlović.

Ona je u jutarnjem programu RTS rekla da aerodromi širom Evrope rade, kao što je slučaj i u Srbiji, ali samo za specijalne letove i transport medicinske opreme, pa se otvaranje za početak međunarodnog prevoza putnika mora uskladiti na nivou cele Evrope.

Ako Evropa otvori svoje aerodrome, mi smo spremni da naši aerodromi u Beogradu, Nišu i Kraljevu budu otvoreni od 18. maja, najavila je Mihajlović.

Ona je naglasila da se pandemije nastavljenoi radovi na većini infrastrukturnih projekata u Srbiji i da je trenutno na gradilištima oko 3.700 radnika, a radi se na Moravskom koridoru, putu Kuzmin-Sremska Rača, dok je posle zastoja zbog pojave korona virusa i izolacije radnika sa gradilišta deonice autoputa Preljina – Požega taj posao ponovo nastavljen.

Mihajlović je rekla da se intenziviranje radova na Moravskom koridoru očekuje krajem maja ili početkom juna jer je zbog pandemije deo mehanizacije još nije dopremljen u Srbiju.

Po njenoj oceni, kašnjenja u velikim infratsrukturnim i građevinskim projektima u Srbiji iznuđena okolnostima vanrednog stanja neće biti duža od jednog do tri ili četiri meseca.

Ona je objasnila da, bez obzira na vanredno stanje i okolnosti u vreme pandemije korona virusa, nema problema sa izadavanjem građevinskih i lokakcijskih dozvola jer se taj posao od uvođenja e-uprave „završava onlajn za tri do četiri dana“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Mihajlović: Srbija spremna da od 18. maja obnovi međunarodni vazdušni saobraćaj”

  1. Da li to znači da kada odemo negde u inostranstvo moramo u samoizolaciju 14-28 dana, a kada se vratimo u Srbiju 28 samoizolacije? Npr Crna Gora 28 dana tamo pa po povratku 28 dana ovamo! To su sve populističke price za izbore.

  2. Ova zena lici na one zenske iz realitija, a najmanje na ministra. Grdno bi se prevario.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.