Mihajlović: Sutra će biti nastavljeni radovi na najvećim gradilištima u Srbiji 1Foto: FoNet/ MGSI

Radovi na najvećim gradilištima u Srbiji, koji nijednog dana nisu obustavljeni tokom pandemije, biće nastavljeni sutra posle uskršnjih praznika, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Očekuje se da će na 11 najvećih infrastrukturnih projekata biti ukupno angažovano više od 3.600 radnika.

Resorna ministarka Zorana Mihajlović je zahvalila svim radnicima i firmama koje rade sve vreme od proglašenja vanrednog stanja.

„Svi ovi radnici su istinski heroji i želim da im zahvalim. Srbija i život u Srbiji ne smeju da stanu i to je zadatak svih nas“, rekla je Mihajlović i naglasila da su bezbednost radnika i poštovanje mera Vlade Srbije u suzbijanju korona virusa od najvećeg interesa.

Radovi se nastavljaju na izgradnji auto-puta „Miloš Veliki“ od Preljine do Požege, Moravskom koridoru, obilaznici oko Beograda, deonici auto-puta Beograd-Sarajevo od Sremske Rače do Кuzmina.

Takođe, radovi će biti nastavljeni i na železnici, i to na deonici od Jajinaca do Male Кrsne, kao i na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta na delu od Beograda do Stare Pazove, ali i na deonici od Stare Pazove do Novog Sada.

Radove na toj deonici kod Čortanovaca planirano je da sutra zajedno obiđu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Radovi će biti nastavljeni i na rehabilitaciji regionalnih puteva, izgradnji komunalne infrastrukture i na gradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari