Mihajlović: Sve spremno za gradnju jeftinih stanova u Nišu i Vranju 1Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas s predstavnicima turske kompanije „Tašjapi“ i domaće „Milenijum tim“ o dinamici i planovima izgradnje stanova za pripadnike bezbednosnih službi u Nišu i Vranju i tom prilikom se uverila da je sve spremno za početak radova.

„Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti je od nacionalnog interesa i jedan od najvažnijih projekata Vlade Srbije. Drago mi je da je sve spremno za početak gradnje. Ministarstvo koje vodim, kao investitor projekta, uradilo je sve što je bilo potrebno – od građevinskih dozvola, zakonskih regulativa i budžeta za izvođenje projekta“, rekla je ona, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva.

Potpredsednik „Tašjapija“ Emre Tomkam i generalni direktor kompanije „Milenijum tim“ Stojan Vujko, izvestili su potpredsednicu Vlade da je sve spremno da radovi na izgradnji stanova započnu.

U okviru prve faze izgradnje jeftinih stanova biće izgrađena ukupno 1.493 stana, od toga u Nišu 190, a u Vranju 186 stanova, ukupne vrednosti 1,85 milijardi dinara.

U drugoj fazi biće izgradjeno 6.555 stanova, a pored Niša i Vranja stanovi će se graditi i u Кragujevcu, Кraljevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari