Mihajlović: U Srbiji 20.000 gradilišta 1Foto: mgsi.gov.rs

Ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će 100 miliona evra kredita za izgradnju infrastrukture od Svetske banke stići u budžet do kraja godine.

Šezdeset miliona evra će biti uloženo u održavanje infrastrukture, najviše u puteve istočne i južne Srbije, a 40 miliona u energetsku efikasnost, istakla je Mihajlović.

Gostujući u Dnevniku RTS, ona je rekla da odlična vest to što je Srbija proglašena liderom u reformama u privlačenju investicija.

Prošle godine smo proglašeni za jednu od zemalja koja je najbrže izdavala građevinske dozvole. Na tom putu smo pretekli 150 država i bili smo 36. Nema nedelje kada se ne otvori jedna fabrika, a ovi stubovi koji se pominju u indeksu konkurentnosti znače ulaganja u infrastrukturu i bolje uslove za investitore, kazala je Mihajlović.

Što se tiče putne infrastrukture, najviše će biti uloženo u održavanje 3.000 kilometara puta, pre svega u istočnoj i južnoj Srbiji – Niš, Merdare, Preševo, Vranje, precizirala je Mihajlović.

Ona je napomenula da se uskoro očekuje i nova Duing biznis lista Svetske banke i da na osnovu preliminarnih podataka očekuje dobrar rezultat.

U januaru smo imali 6.000, a danas imamo blizu 20.000 gradilišta. Građevinske dozvole izdaju se jednim klikom u roku od šest dana i očekujem napredak, zaključila je Mihajlović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari