Mihajlović: Ugovor o novom auto putu 1Foto: mgsi.gov.rs

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisaće sutra, 27 novembra, u Budimpešti na Samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope komercijalni ugovor o izgradnji novog auto puta u Srbiji, od Preljine do Požege na Koridoru 11.

Ugovor o izgradnji autoputa dugog 30,9 kilometra vredan je 450 milona evra i biće potpisan sa kineskim kompanijom Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani – CCCC, saopšteno je iz ministarstva koje vodi Mihajlović.

Mihajlović kaže da ovaj auto-put predstavlja nastavak auto puta ka granici sa Crnom Gorom, ali je i deo budućeg auto puta Beograd-Sarajevo, jer od Požege preostaje da se izgradi još oko 60 kilometara do granice sa Bosnom i Hercegovinom.

Novi auto put biće veliki izazov za kineske i srpske graditelje koji će takođe učestvovati u ovom projektu jer će skoro trećinu trase činiti mostovi i tuneli, objašnjava Mihajlović.

Delegacija Vlade Srbije predvođena premijerkom Anom Brnabić u kojoj su Mihajlović i ministar energetike Aleksandar Antić, imaće u Budimpešti bilateralne sastanke sa premijerom Kine Li Kenćangom i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa predsednicima Vlada Poljske i Estonije.

Mihajlović će imati i odvojene sastanke sa mađarskom ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Peterom Sijartom, kao i predstavnicima ministarstva ekonomije i razvoja Grčke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari