Mihajlović: Ulagati u Aerodrom Banjaluka 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa v. d. direktorom Aerodroma Banjaluka Duškom Kovačevićem, o planovima za razvoj ovog aerodroma i podršci Vlade Srbije.

Mihajlović je naglasila da je za dalji razvoj Aerodroma Banjaluka neophodno nastaviti sa investicijama u ovaj aerodrom, saopšteno je iz Ministarstva.

“Pored „Er Srbije“ koja već leti iz Beograda za Banjaluku, verujem da će u narednom periodu biti i drugih kompanija koje će leteti sa ovog aerodroma, a mi smo spremni da pomognemo kako bi aerodrom postao jak kao i neki drugi aerodromi u okruženju”, rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da banjalučkim aerodromom upravlja preduzeće Aerodromi Republike Srpske, ne grad Banjaluka.

Vršilac dužnosti direktora Aerodroma Banjaluka Duško Kovačević zahvalio je potpredsednici Vlade na prilici da predstavi rezultate i planove za dalji razvoj Aerodroma Banjaluka.

“Imamo dobru saradnju i s Aerodromom „Nikola Tesla“ i s Aerodromom „Konstantin Veliki“, kao i sa kompanijom „Er Srbija“. Veoma nam je stalo da „Er Srbija“ nastavi da leti na liniji Beograd-Banjaluka i ako je moguće da imamo i više linija, a posebno nam je važno što možemo da računamo na dalju pomoć Vlade Srbije”, rekao je Kovačević.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovao je i v. d. generalnog direktora Aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari