Mihajlović: Za aerodrom "Nikola Tesla" stiglo 27 ponuda 1Foto: beg.aero

Na pretkvalifikacioni konkurs za koncesiju za Aerodrom „Nikola Tesla“ prijavilo se ukupno 27 kompanija iz čitavog sveta, izjavila je za Kurir potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Komisije za davanje predloga Vladi za izbor i sprovođenje modela strateškog razvoja Aerodroma Zorana Mihajlović.

Rok za konkurs istekao je u petak, a do nedelje popodne prijave su proveravane. Među prijavljenima su svetski priznate kompanije iz Nemačke, Francuske, Kine, Rusije, Turske, Švajcarske, ali i iz Indije, Koreje i Grčke, rekla je Mihajlovićeva.  Ona je istakla da je ovako veliko interesovanje najbolji dokaz da će Aerodrom “Nikola Tesla“ sigurno zadržati vodeće mesto u ovom delu Evrope.

Mi smo se odlučili da ne prodajemo Aerodrom, već da idemo u koncesiju i sada očekujem da ćemo u ovakvoj konkurenciji dobiti odlične uslove i za Aerodrom Nikola Tesla i za našu zemlju. U ovakvoj konkurenciji Vladi neće biti lako da izabere najboljeg ponuđača, ocenila je Mihajlović.  

Vučić: Ogroman interes za aerodrom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se 27 kompanija javilo za koncesiju za Aerodrom „Nikola Tesla“ i da su to „najmoćnije firme iz čitavog sveta i da vlada ogroman interes“. U izboru ko će dobiti koncesiju, odlučivaće kvalitet, garancije i cena koju ponudi kompanija. U svakom slučaju, aerodrom će imati više ljudi, jer će se modernizovati i proširiti kapacitete, rekao je Vučić. On je novinarima na otvaranju Centra za objedinjene uluge Etihad grupe, rekao da očekuje da će se uskoro uspostaviti i direktna linija sa Pekingom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari