Mihajlović: Za smanjenje čekanja na granicama 90 miliona dolara 1Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade/MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je sa šefom kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom razgovarala o nastavku saradnje na projektima u oblasti transporta, završetku Koridora 10 i unapredjenju železničkog sektora.

„Podrška koju nam pružate u reformi putnog sektora, ali i izradi strategije razvoja transporta u Srbiji nam je izuzetno značajna. Verujem da ćemo uspešno saradjivati i u daljoj reformi železničkog sektora, mnogo toga dobrog smo uradili i želimo da železnice učinimo još efikasnijim, kako u oblasti upravljanja, tako i u strukture zaposlenih i povećanja kapaciteta železnica“, rekla je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

Stiven Ndegva je kazao da je Svetska banka juče odobrila regionalni projekat olakšavanja trgovine i transporta na Zapadnom Balkanu, vredan 90 miliona dolara, sa posebnim fokusom na uklanjanju nefizičkih barijera i smanjenju čekanja na granicama.

„Upravo je otklanjanje barijera kako bi se manjilo vreme čekanja na granicama jedna od glavnih inicijativa potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović u razgovorima sa svim predstavnicima zemalja regiona i medjunarodnim finansijskim institucijama“, rekao je Ndegva.

Razgovarano je i o realizaciji projekta rehabilitacije puteva i unapredjenja bezbednosti saobraćaja, kao i o izradi studije o rodnoj ravnopravnosti u transportnom sektoru koju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost sprovodi uz podršku Svetske banke, a ocenjeno je da je Srbija u toj oblasti primer dobre prakse u regionu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari