Mihajlović: Zadatak Vlade Srbije je bolji standard građana i ostanak u zemlji 1Zorana Mihajlović: Foto Fonet/Zoran Mrđa

Ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da je zadatak Vlade Srbije da stvori povoljno poslovno okruženje, da građani imaju bolji životni standard i da žive u svojoj zemlji.

Ona je na konferenciji Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) na kojoj je predstavljenja „Siva knjiga preporuka za uklanjanje prepereka u poslovanju“ u ovoj godini, rekla da je njen glavni utisak da su u saradnji sa tom organizacijom sprovedene reforme koje su Srbiju svrstale među najbolje na svetu.

„Moj glavni utisak je da smo uspeli da reforme koje su delovale nemoguće vratimo na nivo da hoćemo da ih sprovodimo i danas je Srbija u društvu najboljih na svetu, na devetom mestu po brzini izdavanja građevinskih dozvola“, rekla je Mihajlović.

Dodala je da nema reforme koja ne može da se sprovede „ako radimo kao tim“.

Mihajlović je rekla da od pet preporuka koje se odnose na njeno ministarstvo tri mogu brzo da se realizuju, jer „podrazumevaju fino podešavanje“.

Ocenila je da „moramo biti brži i kreativniji u sprovođenju reformi“ i da za to treba da postoji dovoljno stručnog kadra – „dovoljno radnika, inženjera, ekonomista, ljudi koji će da rade“.

„Zajedničkim radom sa NALED-om nastale su preporuke, kao deo jednog velikog programa, novog investicionog plana Srbija 2020-2025, jer želimo da budemo bolji i efikasniji“, rekla je Mihajlović.

„Sve ovo radimo da bismo stvorili povoljnije uslove i jednaka prava za žene i muškarsce jer je tada uspeh zagarantovan“, rekla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari