Mihajlović: Zatražena pomoć od BIA, dešavaju se nejasne stvari 1Foto: Facebook / Zorana Mihajlović

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas za RTS, povodom urušavanja zaštitne kosine na Koridoru 10, da je najvažnije da niko nije povređen.

Poručila je da nijedan kilometar koridora neće biti pušten u saobraćaj a da put nije bezbedan.

Zorana Mihajlović je, gostujući u Dnevniku RTS-a navela da je angažovan dodatni izvođač koji radi na raščišćavanju i da se čeka kompletan račun od „Koridora Srbije“, a najveći deo platiće izvođač.

Istakla je da je reč o najdužoj kosini. Mihajlovićeva poručuje da deonica Koridora 10 može da bude završena u roku.

Navela je da je pomoć zatražena i od BIA, i da to nije prvi put. Kako je dodala, pošto se dešavaju stvari koje nisu jasne, potrebna je odgovornost i da se odgovori na pitanja zašto se preprojektovalo, koliko dugo kuburimo s kosinom i kako je to moglo biti rešeno.

Mihajlovićeva je istakla da će Ministarstvo dostaviti sve potrebne podatke i da će se videti da li postoji odgovornost onih koji su se bavili projektovanjem.

Prema njenim rečima, greške su moguće ali postoje oni koji će utvrditi odgovornost i tada će javnost znati ko je odgovoran.

Redovno održavanje mostova 

Kada je reč o vanrednoj kontroli mostova koju je naložila posle tragedije u Đenovi, Mihajlovićeva navodi da se mostovi u Srbiji redovno održavaju, ali da je cilj te akcije da se pokaže u kakvom su stanju.

Dodala je da mostovi u Srbiji jesu bezbedni, ali da treba videti da li je negde potrebno dodatno održavanje.

Napravljeni su timovi, a prvo se kontrolišu Pančevački most, Gazela i Most kod Beške zbog frekvencije saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari