Mihajlovićeva sa ambasadorom Azerbejdžana o izgradnji autoputa 1Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Eldarom Hasanovim o realizaciji projekta izgradnje auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica. Sastanku je prisustvovao i direktor kompanije „Azvirt“ za Evropu Murat Turkoglu.

Mihajlovićeva je istakla zadovoljstvo što jedna od najboljih svetskih kompanija realizuje ovaj važan projekat.

„Naše dve države imaju dobru saradnju, zahvaljujući odnosima naša dva predsednika. Kompanijom „Azvirt“ smo veoma zadovoljni i drago nam je što ćemo zajednički realizovati još jedan važan projekat. Očekujemo da uskoro počnu i radovi na izgradnji mosta preko Save kod Šapca“, istakla je ona.

Mihajlovićeva sa ambasadorom Azerbejdžana o izgradnji autoputa 2
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ambasador Hasanov rekao je da osam godina dugu saradnju sa potpredsednicom Mihajlović i Ministarstvom koje vodi odlikuju odgovornost, disciplina i transparentnost.

„Republika Azerbejdžan je uz vas, imamo sličnu istoriju i običaje i čestitam vam, kao državi, na disciplini i stabilnosti, što nije slučaj svuda u regionu. Kompanija „Azvirt“ vas neće osramotiti, pratićemo realizaciju ovog projekta zajedno“, rekao je Hasanov.

Vrednost komercijalnog ugovora je 467,5 miliona evra, a ukupna dužina auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica iznosi 77 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari