Milenijum tim demantuje Jeremića: Ponuda u skladu sa zakonom 1

Konferencija za medije Narodne stranke, najavljena kao epohalno otkriće o navodnim nezakonitostima, pokazala se zapravo kao potpuno nepoznavanje zakona i tenderskih procedura koje ti zakoni i druga pravna akta predviđaju, saopštio je večeras Milenijum tim..

U postupku izbora izvođača radova na izgradnji gasovoda kompanija Millennium Team postupila je u potpunosti u skladu sa zakonom i predviđenim procedurama. Ponude za ovaj posao predalo je šest kompanija, što govori da Millennium Team ni na koji način nije bio favorizovan, niti je imao drugačiju poziciju od ostalih učesnika, navodi se u saopštenju dostavljenomDanasu..

„Kao vrhunsko otkriće, gospodin Jeremić izneo je da je ponuda Millennium Team-a nešto manja od procenjene vrednosti posla i zapitao se kako je naša kompanija znala kolika je ta procena. Ne iznenađuje nas da pomenuti gospodin ne zna da je procenjena vrednost posla javna i da su je dobili svi učesnici u postupku, pre nego što su formirali svoje ponude“, naglašava MT.

U saopštenju se dodaje da „nažalost, predsednik Narodne stranke i njegovi saradnici, nastavljaju da iznose neistine o našoj kompaniji, zbog čega će, kao i do sada, biti pozvani da pred nadležnim organima Republike Srbije ponude svoje dokaze za tvrdnje koje su saopštili.

Za kompaniju koja uspešno posluje 18 godina i sa skoro 1.000 zaposlenih, koja porez plaća u Republici Srbiji, ne bavimo se politikom i nejasno nam je zašto se jedna politička stranka sa takvim fokusom bavi privatnom kompanijom. Transparentno radimo sa državom, i čast nam je da sa drugim domaćim kompanijama učestvujemo na tenderima i projektima, koji su u interesu države i njenih građana.

U saopštenju koje potpsuje Služba za odnse sa javnošću, Milenijum tim se zahvaljuje „na podršci i profesionalnom odnosu većine medija, kao i prostoru koji nam dodeljuju za pozicioniranje informacija, kako bismo ispravili sliku koju čelnici Narodne stranke pokušavaju da stvore o
kompaniji Millennium Team“.

Predsednik NS Vuk Jeremić pozvao je ranije danas Vladu Srbije i Srbijagas da odgovore zašto je „dodela izgradnje magistralnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica izvedena u tajnosti i bez tendera“ i „da li je kompanija ‘Milenijum tim’ dobila taj posao vredan 75 miliona evra u pregovorima koji su trajali svega 15 minuta?“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari