Ministarka građevinarstva Srbije: Nema zastoja na gradilištima 1Foto: FoNet/ MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović izjavila je danas da na sedam najvećih infrastrukturnih gradilišta radi 2.700 radnika i da nema zastoja.

Kineske kompanije rade na obilaznici oko Beograda, a američke Behtel i Enka na izgradnji „Moravskog koridora“.

Povodom pandemije korona virusa i vanrednog stanja u Srbiji Mihajlović je na TV Prva preporučila kompanijama koje to mogu da svojim zaposlenim omoguće rad od kuće.
Ministarka je istakla da međunarodni drumski transport u Srbiji funkcioniše, mada otežano.

„Mi smo oslobodili međunarodni transport mera zabrane, uz vremensko ograničenje od 12 sati za drumski tranzit kroz Srbiju, i to smo dogovorili sa našim kolegama iz regiona kako bi svi dobili potrebnu robu“, rekla je ona.

Ponovila je da stranim državljanima nije dozvoljen ulaz u Srbiju, dok državljani Srbije koji dolaze iz zemalja u kojima postoji žarište korona virusa idu u karantin od 28 dana. Ta mera se primenjuje na svim graničnim prelazima, te i na aerodromima u Beogradu i Nišu.
„U karantin od 28 dana idu svi naši državljani koji dolaze iz Švajcarske, Italije, Irana, Rumunije, Španije, Nemačke, Francuske, Austrije, Slovenije i Grčke. Naši državljani koji dolaze iz drugih zemalja biće u samoizolaciji 14 dana“, rekla je ministarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari