Ministarka privrede Atanasković posetila Slobodnu zonu „Subotica“ 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO PRIVREDE SRBIJE/DS

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas Slobodnu zonu „Subotica“ i razgovarala sa predstavnicima kompanija „Ametek“, „Norma group“, „B+B sensor“ i „Plasticam“, ocenivši da je subotička slobodna zona „pravi primer kako bi svaka lokalna samouprava trebala da radi na privlačenju investitora“.

Atanasković je navela i da se tokom razgovora sa predstavnicima kompanija upoznala sa planovima i izazovima sa kojima se suočavaju i naglasila da će „Ministarstvo pokušati da uradi sve što može“, a ujedno će „kontaktirati i druga ministarstva koja su uključena“ da vidi šta se može poboljšati.

Ona je ponovila da je unapređenje poslovne klime i njen konstantan razvoju „jedan od ciljeva Ministarstva privrede“.

Atanasković je istakla da država radi na poboljšanju infrastrukture kako bi se stvorili povoljni uslovi za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta.

Direktor privrednog društva za upravljanje Slobodnom zonom Saša Gravorac predstavio je ministarki rad privrednog društva i kapacitete, navodeći da ta slobodna zona ima promet od 800 miliona evra, a cilj je da se korisnici Slobodne zone „Subotica“ povežu sa Ministarstvom privrede i da se uspostavi još čvršća saradnja, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari