Ministarstvo ekonomije Srbije tražiće da se ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega poništi, javila je juče televizija B92 pozivajući se na informacije iz tog ministarstva. Kako tvrdi ta televizija, koncesionar konzorcijum „Alpina-PORR“ sada traži produženje roka koncesije sa 25 na 30 godina i garanciju države Srbije o minimalnom protoku vozila na deonici puta na kojoj bi koncesionar trebalo da naplaćuje putarinu.

Ministarstvo ekonomije Srbije tražiće da se ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega poništi, javila je juče televizija B92 pozivajući se na informacije iz tog ministarstva. Kako tvrdi ta televizija, koncesionar konzorcijum „Alpina-PORR“ sada traži produženje roka koncesije sa 25 na 30 godina i garanciju države Srbije o minimalnom protoku vozila na deonici puta na kojoj bi koncesionar trebalo da naplaćuje putarinu. Pomoćnik ministra ekonomije Nebojša Ćirić rekao je toj televiziji da se nada „da ćemo konačno doći do pameti i da ćemo saopštiti koncesionaru da se ugovor ne može stalno menjati na našu štetu“.
Dodatni rok od tri meseca, koji je Vlada Srbije postavila koncesionaru „Alpini-PORR“ da dostavi garancije da će gradnju autoputa finansirati Dojče banka, ističe danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari