Ministarstvo privrede ponovo objavilo poziv za prodaju JAT Tehnike 1

Ministarstvo privrede Srbije ponovo je objavilo poziv za prikupljanje ponuda za javno nadmetanje za privatizaciju JAT Tehnike, preduzeća za održavanje i popravke aviona.

Početna cena na javnom nadmetanju iznosi 50 odsto procenjene tržišne vrednosti kapitala JAT Tehnike na dan 31. decembar 2018. godine u iznosu od 10,24 miliona evra, navedeno je na sajtu Ministarstva privrede.

Rok za podnošenja prijave je 4. oktobar, a ponude če biti otvorene 8. oktobra.

Pravo na učešće u postupku imaju domaće i strane kompanije koje kao pretežnu delatnost obavljaju održavanje i opravku vazduhoplova i to najmanje u poslednjih pet godina u kontinuitetu, da su u 2018. godini ostvarili samostalno ili na konsolidovanom nivou poslovni prihod od najmanje 40 miliona evra i da imaju kapacitet za bazno održavanje i opravku vazduhoplova na minimum 10 pozicija istovremeno i to najmanje poslednje dve godine u kontinuitetu.

Potrebno je i da poseduju sertifikate za bazno i linijsko održavanje aviona tipa Bombardier i Embraer i to najmanje poslednjih pet godina u kontinuitetu, da poseduju sertifikate za bazno i linijsko održavanje za minimum tri od četiri aviona tipa B737CL, B737NG, A320 Series i ATR 42/72 i to najmanje poslednjih pet godina u kontinuitetu, kao i da poseduju sertifikate za bazno i/ili linijsko održavanje aviona tipa B737 MAX i A320 Series NEO.

Republika Srbija U JAT Tehnici ima 95,4 odsto kapitala, Republički fond za PIO 2,7 odsto kapitala, Republički zavod za zdravstveno osiguranje nešto više od jednog procenta, a Nacionalna služba za zapošljavanje i lokalne samouprave manje od jednog procenta kapitala.

Prethodna prodaja JAT Tehnike, u julu ove godine, proglašena je neuspešnom, jer nije dostavljena nijedna prijava za učešće u javnom nadmetanju.

Početna cena za prodaju JAT Tehnike tada je iznosila je 20,5 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari