Ministarstvo: Za pruge uloženo 16,8 milijardi dinara 1 Foto: Wikipedia

U prvih šest meseci 2018. uloženo je ukupno 16,8 milijardi dinara u rekonstrukciju i održavanje pruga, uključujući prioritetni projekat modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta, saopštilo je danas Ministarstvo saobraćaja.

Na toj pruzi se trenutno izvode radovi na dve deonice duge 75 kilometara, od Beograda do Novog Sada, a osim radova na železničkom Koridoru 10, iz sopstvenih sredstava Infrastrukture železnice Srbije realizuje se i obnova 262 kilometra regionalnih pruga, navodi se u saopštenju.

U avgustu se očekuje puštanje u saobraćaj 24 kilometra rekonstruisane pruge koja spaja Šabac i Loznicu, na deonicama Petlovac-Lešnica i Loznica-Gornja Koviljača, u čivu obnovu je uloženo ukupno 355 miliona dinara.

Završetak radova omogućiće da se posle 13 godina obnovi putnički železnički saobraćaj između Šapca i Loznice.

Remont 90 kilometara pruge Požarevac-Majdanpek, koji Infrastruktura železnice Srbije izvodi sopstvenim sredstvima, počeo je sredinom maja, a puštanje u saobraćaj planirano je u novembru.

Na pruzi Pančevo-Orlovat-Rimski šančevi, od 112 kilometara, završeni radovi na deonici Rimski šančevi-Kać, vredni 135 miliona dinara.

Trenutno je u toku rekonstrukcija deonice Kać-Titel i Kačarevo-Uzdin, u koje će biti uloženo oko 300 miliona dinara.

Završetkom deonice Kać-Titel od 1. septembra će, posle sedam godina, ponovo biti uspostavljen putnički železnički saobraćaj između Novog Sada i Zrenjanina.

Biće obnovljeno i 24 km pruge Orlovat-Zrenjanin i 12 kilometara pruge od Male Krsne do Požarevca, najavljeno je iz kabineta minsitarke saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Ministarstvo: Za pruge uloženo 16,8 milijardi dinara”

  1. Ja imam jedno pitanje. Kad će se od Beograda do Smed. Palanke (80 km) stizati za manje od 2,5h (150 min). Hvala

  2. Bilo je krajnje vreme da se železnica Srbije rekonstruiše i obnovi. Nova železnica će rasteretiti auto-puteve i saobraćaj u Srbiji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.