Ministarstvo: Za pruge uloženo 16,8 milijardi dinara 1 Foto: Wikipedia

U prvih šest meseci 2018. uloženo je ukupno 16,8 milijardi dinara u rekonstrukciju i održavanje pruga, uključujući prioritetni projekat modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta, saopštilo je danas Ministarstvo saobraćaja.

Na toj pruzi se trenutno izvode radovi na dve deonice duge 75 kilometara, od Beograda do Novog Sada, a osim radova na železničkom Koridoru 10, iz sopstvenih sredstava Infrastrukture železnice Srbije realizuje se i obnova 262 kilometra regionalnih pruga, navodi se u saopštenju.

U avgustu se očekuje puštanje u saobraćaj 24 kilometra rekonstruisane pruge koja spaja Šabac i Loznicu, na deonicama Petlovac-Lešnica i Loznica-Gornja Koviljača, u čivu obnovu je uloženo ukupno 355 miliona dinara.

Završetak radova omogućiće da se posle 13 godina obnovi putnički železnički saobraćaj između Šapca i Loznice.

Remont 90 kilometara pruge Požarevac-Majdanpek, koji Infrastruktura železnice Srbije izvodi sopstvenim sredstvima, počeo je sredinom maja, a puštanje u saobraćaj planirano je u novembru.

Na pruzi Pančevo-Orlovat-Rimski šančevi, od 112 kilometara, završeni radovi na deonici Rimski šančevi-Kać, vredni 135 miliona dinara.

Trenutno je u toku rekonstrukcija deonice Kać-Titel i Kačarevo-Uzdin, u koje će biti uloženo oko 300 miliona dinara.

Završetkom deonice Kać-Titel od 1. septembra će, posle sedam godina, ponovo biti uspostavljen putnički železnički saobraćaj između Novog Sada i Zrenjanina.

Biće obnovljeno i 24 km pruge Orlovat-Zrenjanin i 12 kilometara pruge od Male Krsne do Požarevca, najavljeno je iz kabineta minsitarke saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari