Ministarstvo za rad dolelilo 175 miliona dinara preduzećima koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom 1Foto: Pixabay/Stevepb

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je Odluku o dodeli sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2021. godini, saopšteno je danas iz tog Ministarstva.

Ovom odlukom dodeljena su sredstva za 48 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u ukupnom iznosu od 175 miliona dinara kao podršku države razvoju konkurentnosti tih preduzeća koja zapošljavaju 957 osoba sa invaliditetom.

Ministarstvo je javni poziv realizovalo radi unapredjenja poslovanja ovih privrednih društava i njihovog konkurentnijeg istupanja na tržištu, čime se doprinosi zapošljavanju i održanju zaposlenja osoba sa invaliditetom i stvaranju uslova za dalji razvoj ekonomske kao i socijale funkcije ovih privrednih društava.

Dodela sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao i druge vrste podrške koje se obezbedjuju – subvencija zarada za zaposlene osobe sa invaliditetom, imaju za cilj postizanje radno-socijalne integracije osoba sa invaliditetom i njihovog ravnopravnog položaja kako na tržištu rada, tako i u društvu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari