Ministri u Rumi 1Foto: Privredna komora Srbije,printskreen/ RTS

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine zajedno sa ministarom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja otvorili su danas u Srednjoj poljoprivrednoj prehrambenoj školi „Stevan Petrović Brile“ u Rumi kabinet za veterinu i stočarstvo vredan 30 miliona dinara.

Poljoprivredne škole su veoma kvalitetan resurs Srbije, a učenici ovih škola daće veliki doprinos razvoju zemlje. rekao je Nedimović, navodi se u saopštenju.

„Ove godine prvi put imamo posebnu liniju za mlade poljoprivredne proizvođače gde ćemo davati grant u iznosu od 75 odsto od vrednosti projekta za one koje žele da uđu u poljoprivrednu proizvodnju“, rekao je Nedimović.

Prema njegovim rečima, prednost će imati oni koji imaju poljoprivredno obrazovanje, srednje, više ili fakultet jer je ideja da se spajaju znanje i resursi.

Šarčević je rekao da u poljoprivrednim školama postoje elementi nacionalnog modela dualnog obrazovanja i naveo da ta poljoprivredna škola u Rumi spada u vrh najboljih škola u Srbiji.

On je ocenio da će, s obzirom na ulaganja i znanje, upravo učenici poljoprivrednih škola dati veliki doprinos razvoju zemlje i da je cilj pre svega da oni dobiju brže posao i da se privreda razvija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari